Wil je in beweging komen maar lukt dat niet alleen? Kun je niet actief sporten of wil je gezellig met anderen wandelen schrijf je dan in voor Fitstap met Jacqueline in Amersfoort.
Maar waarom zou je dat doen?

1. Van wandelen wordt je conditie beter
Iedereen kan wandelen, het is een vorm van bewegen waarbij je rustig op je eigen tempo kan bewegen. Als je dat regelmatig doet dan verbetert je conditie.

2. Je voelt je vitaler
Het is moeilijk om alleen in beweging te komen maar ook om dit te blijven doen. Als je wandelt zul je je vitaler voelen. Voordeel is dat je regelmatig buiten bezig bent. Dat is niet alleen goed voor je lichaam maar ook voor je geest.

3. Je wandelt niet alleen maar met een groep
Als je elke week een afspraak hebt staan om met jouw groep te gaan lopen stimuleert je dat om het echt te doen en vol te houden. Als je een keer geen zin hebt zal je coach en je mede Fitstappers je motiveren om toch actief te worden. En daarnaast is het ook nog eens gezellig.

4. Instappen kan op elk niveau
Ook jij kunt het, het maakt niet uit welk niveau je hebt. In elke groep zit verschil in niveau. Jij hebt jouw eigen doel en tijdens het wekelijkse programma wordt daar rekening mee gehouden. Het is de bedoeling dat jij na 12 weken jouw doel bereikt hebt.

5. Via de app word je gecoacht en kun je zien hoeveel je wandelt
Je kunt in jouw eigen app zien hoeveel je beweegt, ook als je je eigen wandelingen maakt. Via de app krijg je ook leuke tips over voeding en beweging. En ik zal je als coach begeleiden en adviezen geven.

6. Je krijgt informatie over gezonde voeding
Je wandelt onder begeleiding van voedings- en sportvoedingsconsulent Jacqueline Ernest. Ik kan je tips en adviezen geven over gezond eten.

7. Naast het wandelen doen we oefeningen voor je geheugen en coördinatie
In beweging komen is prima en we doen tijdens de lessen ook cognitieve fitness. Dit zijn oefeningen voor je coördinatie en geheugen. Zo krijg je een gezonde geest in een vitaal lichaam.

Heb ik je inmiddels overtuigd?

Fitstap is een programma dat is gemaakt door de Koninklijke Wandelbond Nederland. Meer informatie kun je vinden op www.fitstap.nl. Hier kun je je inschrijven voor het programma dat in september in Vathorst, Amersfoort begint.