In coronatijd wordt er veel gewandeld. Het is een populaire manier van bewegen en veel mensen trekken gemakkelijke schoenen aan en gaan op weg. In onze wijk kom ik veel wandelaars tegen maar hoe leuk is het om eens een onbekende route te lopen.

Wandelen is goed voor je lichaam, je conditie en je hoofd. 20 Minuten wandelen maakt je hoofd leeg en zorgt voor minder stress. Matig intensief wandelen dus als je hartslag iets hoger is dan normaal zorgt ervoor dat je bloeddruk lager wordt en je conditie kunt opbouwen.

Tijdens een hardlooprondje kwam ik een paaltje tegen van het wandelnetwerk. Thuis gekomen heb ik opgezocht wat dit is. Op hun site staan in heel Nederland wandelroutes die je kunt lopen. Dat varieert van stadswandelingen, routes in de natuur tot meerdaagse wandelroutes. Je kunt per provincie zoeken en je kunt gebruik maken van de app. Het is leuk om uit te zoeken waar je wil wandelen. Wil je het bos in, een duinwandeling maken of over de hei lopen, alles kan. En je kunt gelijk zien of je bordjes kunt volgen of dat je zelf de route moet bijhouden.

Net als wandelnetwerk zijn er meerdere sites en apps waarop je wandelingen kunt vinden. Op sites als wandel.nl, anwb.nl, klompenpaden.nl en natuurmonumenten vind je mooie wandelroutes. Plan je route vooraf zodat je weet hoe lang jouw wandeling wordt. Dan weet je ook of je een rugzakje mee moet nemen met drinken en eten of dat er kans is dat je een terras tegen komt. Hopelijk zijn die binnenkort weer open.

Routes zijn erg handig als je zelf even geen inspiratie hebt.

Kortom: pak je schoenen en beweeg! De paden op, de lanen in!