Muggencake

Laatst kreeg ik van een vriendin een recept voor ontbijt of als lunch van een muggencake. Ik was verbaasd en dacht dat zij een nieuw recept had geprobeerd met insecten. Maar nee, het bleek te gaan om een communicatiefoutje. Ze bedoelde een mugcake, een cake gemaakt in een mok.

In dit cakeje zit alles wat je nodig hebt als ontbijt. Havermout zit vol vezels, goed voor je darmen en de havermout en het ei  zorgen ervoor dat je langere tijd geen trek krijgt  maar wel voldoende energie hebt. Met de appel krijg je je eerste stuk fruit met vitamines al vroeg op de dag binnen. En daarbij is het gemakkelijk te maken. Samen met een kopje thee of koffie een gezond ontbijt. Je kunt kiezen voor een snelle of langzame bereiding.

Ingrediënten voor muggencake:

1 ei

3 eetlepels havermout

1/2 appel

Snufje peper

Geraspte kaas

5 ongezouten noten

Bereidingswijze:

Doe het ei in een beker en voeg wat peper toe. Meng dit door elkaar. Voeg daarna de havermoutvlokken, de noten en de kaas toe en roer het door elkaar. Je snijdt de halve appel in kleine blokjes en roert het door het mengsel. Met de staafmixer even mixen.

Als je de tijd hebt dan bak je de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden in 20 minuten en als je snel wilt ontbijten dan doe je de beker 2 minuten op volle stand in de magnetron. De smaak is hetzelfde. Als je het in de magnetron bereidt krijgt de cake geen bruin kleurtje maar deze manier is wel ideaal als je snel wilt ontbijten.

Variaties:

Je kunt uiteraard de appel vervangen voor bosbessen, banaan of ander fruit en als je een hartige muggencake wil dan voeg je champignons of paprika toe.

Lekker om een keer uit te proberen. En de naam muggencake vind ik leuk en wordt de toekomst. De EU heeft inmiddels meelwormen als eerste insect goedgekeurd voor consumptie.

Eet smakelijk!