Je zult wel denken, wat wordt in deze blog besproken? Een ladiesrun is toch voor vrouwen die weinig sporten maar dit wel eens mee willen maken omdat hun vriendin het vraagt.

Dat kun je ook anders zien. Deze blog gaat namelijk om het stellen van een doel. Of dat doel nu een ladiesrun van 5
kilometer, een triatlon of gezond eten is, het werkt hetzelfde. Ik zal het uitleggen.

Onze dochter is druk met haar opleiding van één dag en drie stagedagen in de week. Het veroorzaakt ook nog wel wat stress. Daarom zij wilde daarom weer met hardlopen beginnen. Ze heeft al meerdere malen getraind met de hardloopapp van Evy. Ook hebben we wel eens de Marikenloop in Nijmegen gedaan. Maar telkens is zij gestopt met lopen na zo’n evenement. Komt dat je bekend voor?

Waarom een doel?
Waarom hebben wij een doel nodig om naar toe te werken? Als we samen hebben ingeschreven dan is er een datum waarop we gaan lopen. En dan moet je wel aan het werk in de voorbereiding. Want je weet dat als je niet oefent je de 5 kilometer niet kunt lopen. Je motiveert jezelf om dat doel te kunnen bereiken. Als je de weg naar het doel toe in kleine stukjes deelt is het goed te doen. Met kleine stapjes elke week wat langer lopen, kun je dit doel behalen.

Voeding
Het aanpassen van je voeding gaat op dezelfde manier. Niet in één keer je hele voedingspatroon omgooien maar kleine doelen stellen. Misschien heb je wel ervaring met een crashdieet. In één keer ga je veel minder eten maar jouw doel om op lange termijn minder gewicht te hebben gaat niet lukken. Natuurlijk val je wel af maar de stap om dit lang vol te houden is te groot en waarschijnlijk haak je af. In mijn begeleidingstraject stel ik samen met mijn cliënten daarom korte termijn maar ook lange termijndoelen op. In kleine stappen is het veel beter vol te houden en kun je aan de verandering wennen. Want daar gaat het om: veranderen van je gewoontes.

De ladiesrun
Ben je benieuwd hoe de run gegaan is? Goed, Sanne heeft zelfs haar persoonlijk record aangescherpt. En inmiddels heeft ze ook een nieuw doel: in het najaar de 10 kilometer lopen. Dat wordt de training aanpassen en uitbreiden naar langer lopen. Maar zolang je het in kleine stappen doet is elk doel te behalen.