De vier olympische hardlopers van de heren estafetteploeg wisten van te voren niet dat ze een zilveren medaille zouden behalen op de spelen in Tokio. Eén van hen zei: “alles is mogelijk”. Net als Siffan Hassan zei dat ze op drie onderdelen een medaille ging halen. En het lukte, wat een prestatie van onze Nederlandse atleten.

Jouw doelen

Voor jou geldt ook dat “alles mogelijk” is. Jij kunt ook doelen stellen om gewicht te verliezen of meer te bewegen. Wat kun je leren van onze topsporters?

Bepaal wat je doel is en hoe je dit wilt bereiken. Sporters maken daarvoor een trainingsschema. Vier jaar geleden wisten Sifan en de andere sporters wel dat ze op de Olympische Spelen zo goed mogelijk wilden presteren maar hadden ze nog niet het niveau dat ze nu hadden. Door veel te trainen werden ze beter. Zij hebben hun leefstijl aangepast om hun doel te kunnen bereiken.

Stap voor stap

Door stap voor stap te werken, net als de atleten, kom je dichter bij jouw doel. Als je ineens je doel wilt bereiken en het lukt niet dan is dat een teleurstelling en ben je minder gemotiveerd om door te gaan. Beloon jezelf als je een stap hebt genomen.

Hou vol als het even tegen zit

Zoals je gehoord hebt zijn er verschillende sporters die met flinke tegenslag te maken hebben gehad. Ook zij laten zien dat je daarna toch het doel kan bereiken. Volhouden en doorgaan als het moeilijk gaat. En bedenk van tevoren wat er fout kan gaan, dan ben je voorbereid.

Coach

Zoek een coach die je kan helpen om je leefstijl te veranderen. Als je net als de sporters iemand hebt die je kan bijsturen en motiveren dan is dat gemakkelijker. Ook kun je gebruik maken van de kennis van degene die je begeleidt.

Ik heb genoten van de Olympische spelen en van de verhalen van de atleten. Ik ben ook benieuwd naar jouw verhaal. Wil jij je doel bereiken en kun je daar steun bij gebruiken neem dan contact met mij op.