Als je weer eens wat anders wilt eten kun je dit heerlijke bananenbrood maken. Het is rijk aan koolhydraten en bevat weinig eiwitten en vetten. Ideaal als je je koolhydraten wilt aanvullen na het sporten want de rijpe bananen bevatten veel suiker. Het recept komt uit Eet als een atleet. Omdat ik verse aardbeien in huis had heb ik deze gebruikt in plaats van diepvriesfruit en ik heb volkoren speltmeel gebruikt in plaats van boekweitmeel. Eigenlijk vind ik het meer een cake dan een brood en een plakje bananenbrood tussendoor vind ik lekker.
Ingrediënten:
200 gr boekweitmeel of volkoren speltmeel
1 theelepel backing soda
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
5 rijpe bananen
2 theelepels vanillepoeder
75 gr agavestroop
100 gr diepvriesfruit of aardbeien
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het meel, de backing soda, het bakpoeder en het zout in een kom. Pureer de bananen in de keukenmachine of blender en voeg deze toe aan het mengsel. Voeg de agavestroop en vanillepoeder toe en mengt het goed door elkaar. Als laatste voeg je het fruit toe.
Doe het bakpapier in het cakeblik, voeg het mengsel toe en bak het in ca 35 minuten gaar. Eet smakelijk!