Blijkbaar was het afgelopen vrijdag pannenkoekendag. Daar was ik mij niet van bewust maar toevallig hadden wij tortilla (een soort hartige pannenkoek) op het menu staan. Naast de gewone wraps zijn er nu ook verse groententortilla’s verkrijgbaar en ik heb de wortelvariant uitgeprobeerd. Er zitten in deze verse wraps minder calorieën, vetten en koolhydraten en meer groenten en vezels.

Ingrediënten voor 2 personen:

5 verse groentetortilla’s (te vinden in het koelvak)

2 kipfilets

100 gram ijsbergsla

Geraspte kaas

75 gram magere kwark

2 eetlepels hot chilisaus

Snufje zout en peper

Eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

Doe de olijfolie in een koekenpan en bak de in reepjes gesneden kipfilet hierin goed gaar. Doe een beetje zout op de kipfilet. Snij de ijsbergsla in reepjes. Maak van de magere kwark of yoghurt en de hot chilisaus een dressing. Voeg wat peper toe. Als je de dressing wat pittiger wil voeg je extra chilisaus toe.

Beleg de tortilla met een laagje dressing, doe de sla en de kipfilet erop en doe wat geraspte kaas erover. Sla de zijkanten van de tortilla naar binnen en vouw de onderkant op zodat je een wrap krijgt.

Mijn conclusie:

Met dit recept heb je een lekkere en  voedzame maaltijd. Je bent snel klaar en hebt direct een gezonde maaltijd. Er zijn drie smaken tortilla’s: wortel, biet en paprika & chili. Je kunt variëren met wat je op de wrap doet. Ik kies voortaan voor de verse groentevariant van de tortilla. En de ouderwetse zoete pannenkoek maak ik soms ook om even van te genieten.

Eet smakelijk!