Deze vegetarische soep heeft een zoete smaak. Dit komt door de zoete aardappel, de wortel en de paprika. Daarom zit er wel wat suiker in de soep en bevat het weinig vet. Deze soep is wat dikker van structuur. Zoete aardappelsoep bevat veel groenten en is vegetarisch. Voor het bereiden van de soep ben je even bezig met het snijden van de groenten maar in het weekend vind ik dat geen probleem. De totale bereidingstijd is ongeveer 40 minuten.

Ingrediënten:

1 grote zoete aardappel

2 wortels

2 rode uien

1 rode paprika

2 tenen knoflook

verse peterselie

2 groentebouillonblokjes

2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

Was de groenten en snijd de wortels, aardappel, uien, paprika en knoflook in kleine stukjes. Fruit de knoflook en rode uien in de olijfolie in een soeppan in 3 minuten.  Zet het vuur zacht anders wordt de knoflook te bruin en smaakt het verbrand. Voeg daarna de aardappel, wortels en paprika toe en bak deze 5 minuten op een middelhoog vuur. Doe 750 ml water en de groentebouillonblokjes erbij en kook dit met de deksel op de pan 20 minuten op een laag vuur.  Pureer de soep en voeg wat verse peper uit de pepermolen toe. Doe de soep in een bord of kom en garneer met de stukjes peterselie.

Geniet van deze lekkere soep, eet smakelijk.