Misschien ben jij door de coronatijd wat extra kilo’s aangekomen en de vakantietijd is meestal de periode dat je wat minder op je voeding let. Met al het thuiswerken beweeg je minder dan op je werk. En misschien troost je jezelf met wat lekkere dingen omdat je veel thuis moet zitten.

Dat zorgt ervoor dat je iets teveel weegt, misschien zit je zomerbroek van vorig jaar net iets te strak. Bedenk dat als je elk jaar 2 kilo aankomt je weeg over 10 jaar 20 kilo meer weegt dan nu. Wil je dat?

Waarom zou je dat willen voorkomen? Er zijn verschillende redenen voor:

  • Je voelt je minder fit en hebt minder energie
  • Je kunt je minder goed bewegen
  • Je hebt meer kans op overgewicht
  • Je hebt meer kans op hart- en vaatziekten, diabetes en kanker

Een gezonde leefstijl en 10% gewichtsverlies kan er al voor zorgen dat je je beter voelt en minder kans hebt op een ziekte. Je wilt tenslotte graag gezond oud worden.

Ik zie dat met het vastleggen van wat je eet en voorlichting over gezonde voeding je je bewuster wordt van wat je eet. En met kleine stappen help ik je om gezonder te gaan eten. En als je wilt afvallen is het meestal nodig om ook meer te gaan bewegen.

Iedereen weet dit eigenlijk wel maar veel mensen kunnen begeleiding hierbij gebruiken. Omdat ik weet dat in beweging komen heel lastig is kan ik je helpen bij een gezonder voedingspatroon en om meer te gaan bewegen. Waarom? Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie van gezonde voeding en meer beweging het beste werkt.

Neem contact met mij op om te bespreken wat ik voor jou kan betekenen.