Soms heb ik wat minder zin of tijd om te koken maar wil ik toch lekker eten. Dat komt bij jou vast ook wel eens voor.

Verspakket

Dan vind ik de kant en klaar verspakketten uit de winkel een uitkomst. In deze pakketten zitten alle ingrediënten die je nodig hebt voor soep of een curry. Ik koos dit weekend voor een verspakket tomatensoep. Er is onderzoek naar gedaan en blijkbaar is het los kopen van de ingrediënten duurder dan een verspakket. En het is een stuk gemakkelijker, je hoeft niet na te denken wat je nodig hebt.

Voordeel

Het voordeel van een verspakket is dat je met veel verse groenten je soep bereidt. En ondanks dat er in  een soeppakket in de bouillonblokjes zout zit,  zit er minder zout in dan in soep uit een zak of uit blik.

Lees het etiket

Als je een etiket leest (doe dit vooral) zie je bij de ingrediënten als eerste datgene staan wat er als meeste in zit. In het geval van de tomatensoep lees ik dat er 62% tomaat in zit en daarna komen de wortel en de ui. Dat is mooi want het grootste deel van de ingrediënten zijn gezond. Daarnaast staat op het etiket vermeld hoeveel energie, lees kilocalorieën, per 100 gram in de soep zitten. Let wel op want je eet meer dan 100 gram soep. Een gemiddelde kom soep is 250 tot 300 gram. Maar met een beetje rekenwerk kom ik uit op 105 kcal per bord soep en dat is niet veel voor een maaltijd.

Compleet

Mijn bord soep maak ik compleet met wat geroosterd brood of een paar soepstengels. Heerlijk zo’n maaltijd met verse soep die ik gemakkelijk in 30 minuten op tafel zet. En het is ook nog eens gezond met veel groenten. Mijn conclusie: een verspakket is gemakkelijk en snel te bereiden en gezond. Prima voor als je wat minder tijd hebt om te koken.

Eet smakelijk!