Lente preisstamppot

Afgelopen week aten we prei maar dan in de vorm van een vegetarische voorjaarsstamppot. Prei is één van de voorjaarsgroenten die nu volop verkrijgbaar is. In dit recept wordt de stampport  geserveerd met gebakken champignons. Daarom heb je er geen vlees bij nodig en door de komijnekaas krijgt de stamppot een lekkere smaak.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg kruimige aardappelen

800 gr gesneden prei

250 gr champignons met wat zout en peper

60 gr boter

200 ml melk

1 groentebouillonblokje

200 g komijnekaas 30 plus

Bereidingswijze:

Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een pan met water en kook de aardappelen in 20 minuten. Verhit de melk en 50 gram boter in een grote pan tot de melk kookt en de boter is gesmolten. Doe het bouillonblokje erbij en schep de helft van de prei erbij. Deze laat je slinken in de pan. Doe daarna de 2e helft van de prei in de pan. Schep om en stoof de prei 5 minuten met de deksel op de pan.

Giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen. Stamp ze met een pureestamper en voeg het preimengsel toe. Snijd de komijnekaas in stukjes en voeg aan de stamppot toe.

Snij de champignons is stukken en verhit de rest van de boter. Voeg de champignons toe en bak deze met wat zout en peper. De gebakken champignons serveer je bij de stamppot. Dit recept komt uit Picnic Magazine.

Eet smakelijk!