Goede voornemens

Heb jij goede voornemens gemaakt om in het nieuwe jaar meer te sporten of af te vallen? Heb je misschien last van coronakilo’s door het vele thuis zitten?

Vaak lees je dat eind januari veel mensen stoppen met hun goede voornemens.  Want na een aantal weken sporten waarin je nog streng bent voor jezelf gaat de spierpijn niet weg, wordt je moe en waarschijnlijk stop je met extra sporten. Om je gedrag, zoals meer sporten  te veranderen heb je langer de tijd nodig. Het moet in je routine komen en daar blijven. En dat is lastig.

Hetzelfde geldt voor het aanpassen van je voedingspatroon. Mensen die op dieet gaan vallen in de eerste weken af omdat ze dan streng zijn voor zichzelf en minder en anders eten dan normaal. Maar omdat ze veel ineens willen veranderen kunnen ze het niet lang volhouden. Dan komen de kilo’s er weer bij.

Jouw voornemen volhouden?

Hoe kun je ervoor zorgen dat je veranderingen vol kunt houden?

Neem kleine stappen om je voedings- en bewegingspatroon aan te passen en stel jezelf een doel. Een paar voorbeelden:

  •   de maand januari drink ik geen alcohol
  •   ik ga 1 keer per week extra sporten
  •   elke dag eet ik 200 gram groenten
  •   ik loop elke dag een ommetje van minimaal 20 minuten

Dit zijn kleine aanpassingen die je makkelijk kunt volhouden. En als je hieraan gewend bent stel je jezelf een nieuw doel want je moet jezelf wel blijven uitdagen. Hoe fijn is het dat je je beter gaat voelen en ook nog afvalt? Probeer het maar.

Begeleiding

Natuurlijk kun je je ook laten begeleiden bij het behalen van jouw doel. Je kunt bij mij werken aan jouw voedingspatroon en je kunt je laten begeleiden bij het sporten. De combinatie van sporten en een analyse en advies over je voeding is helemaal goed. Of het nu gaat over je gewone of sportvoeding de begeleiding blijft hetzelfde. Persoonlijke aandacht en de bekende stok achter de deur kunnen ervoor zorgen dat je je voornemen succesvol tot uitvoering brengt.

Onze voornemens

Onze eigen voornemens voor 2021:

We hopen dat we met zijn allen de coronabesmettingen kunnen stoppen.

Erik gaat samen met Wouter aan de slag in hun winkel Runners4Life in Amersfoort. Een hardloopspeciaalzaak met als motto: meer dan hardlopen. Uiteraard: goed advies maar ook hardloopclinics, individuele trainingen, wandeltrainingen en voedingsadvies voor iedereen die al loopt of in beweging wil komen. Kijk maar eens op www.runners4life.nl.

Laten we hopen dat 2021 een lichter jaar wordt dan 2020, in alle opzichten.

De beste wensen!

Jacqueline