Een lekkere koude salade van sperziebonen en peulvruchten zoals kidneybonen of kikkererwten is snel gemaakt. Heerlijk voor als het straks warmer wordt. Wij aten het dit weekend en met de citroen en de fetakaas heeft het een frisse smaak. Deze salade staat in twintig minuten op tafel. Lekker met een vers gebakken broodje erbij.
Ingrediënten voor 4 personen:
500 gr sperziebonen
½ citroen
5 eetlepels olijfolie extra vierge
½ theelepel chilipoeder
½ theelepel kaneel
400 gr kidneybonen
125 gr verse fetakaas
15 gr verse munt
Bereidingswijze:
Maak de sperziebonen schoon en kook ze 5 minuten in water dat al kookt. Giet ze daarna gelijk af en spoel ze met koud, stromend water. Boen de citroen schoon en rasp de schil van de halve citroen. Pers de helft van de citroen en meng dit met de citroenrasp, olijfolie, chilipoeder en kaneel.
Spoel de kidneybonen af en meng ze in een kom met de sperziebonen, de dressing en wat muntblaadjes. Serveer de salade op een mooie schaal en verkruimel de feta er boven. Je kunt wat muntblaadjes gebruiken als garnering. Dit recept komt uit Picnic Magazine.
Eet smakelijk!